ball

Hoe maak ik een groep aan?

Hoe maak ik een groep aan?

Het aanmaken van een groep moet door een supervisor van de club gedaan worden. Volg hiervoor de volgende stappen:

1. Log in
2. Ga naar wijzig teams en spelers
3. Klik onder groep wijzigen op groepen
4. Klik op 'Voeg groep toe' (rechtsboven)
5. Vul dit formulier in (vul in ieder geval een groepsnaam in), de overige gegevens kunnen ook door de eigenaar van de groep gewijzigd worden. 
6. Klik op opslaan/save om de groep aan te maken

Wat betekenen de opties?
-
Introtekst voor leden van deze groep: dit is de tekst die leden van de groep op de hoofdpagina zien. Voorbeeld: stel je maakt een scheidsrechtergroep aan, dan kun je hier de contactgegevens van de coordinatoren plaatsen
- Introtekst voor iedereen: stel je maakt je groep openbaar, dan is dit de tekst die niet-leden van deze groep zien. Voorbeeld: stel je maakt een scheidsrechtersgroep aan, dan kun je hier plaatsen hoe je je kunt aanmelden als scheidsrechter.
- Type groep: hier kun het type van de groep aanmaken.
- Toon ledenlijst op de externe groepspagina: als je de groep openbaar maakt, kun je ervoor kiezen om de deelnemers van deze groep te tonen onder de introtekst. Voorbeeld: op deze manier kun je bijvoorbeeld tonen wie er in het bestuur zitten
- Activeer google drive: als je documenten wilt delen in deze groep, dan moet je google drive activeren. Hoe dit te doen, zie het helpdesk topic over 'documenten delen' via groepen.