ball

Over ons

Voetbal Club 2000 maakt al sinds 2004 software, in eerste instantie voor gericht op voetbaltrainers. Het eerste softwareproduct was een tekenprogramma waarin voetbaltrainers hun oefenvormen konden tekenen, een programma dat overigens tot op de dag nog door diverse trainers gebruikt wordt. Later kwam daar een tool bij om de trainingsopkomst bij te houden bij en dit groeide langzaam uit tot een volledig spelervolgsysteem. In die tijd was de software onderdeel van het abonnement op TrainersMagazine, een vakblad voor voetbaltrainers.

In 2012 werd besloten om ook digitale producten te ontwikkelen voor andere geledingen binnen voetbalclubs, onder de naam van Voetbal Club 2000. Het eerste resultaat hiervan was zichtbaar in 2012, op dat moment werd de 'club app' gelanceerd voor zowel iOS als Android. Inmiddels zijn we 43! versies van de app verder en zijn er nog veel meer producten ontwikkeld. Denk bijvoorbeeld aan een scheidsrechtersplanner, een product om de bardienstroosters te plannen of de 'social game' De Beste Coach. Allemaal tools om het voor binnen de club beter, leuker of makkelijker te maken.

Voetbal Club 2000 maakt onderdeel uit van een echte sportorganisatie, te weten Sportfacilities & Media BV. Dit bedrijf heeft een rijke traditie in de sport en maakt naast softwareproducten ook producten gericht op content. Te denken valt bijvoorbeeld aan TrainersMagazine (een vakblad en site voor voetbaltrainers) en SportFM (een vakblad voor bestuurders in de sport).

Clubs helpen, daar draait het bij ons om. Een product staat bij ons ook nooit stil: elke dag wordt er met het ontwikkelteam van 4 personen gewerkt om, mede op basis van input van clubs, Voetbal Club 2000 te verbeteren en/of uit te breiden.